Sockersöt





Vi har fått in tjusiga Panséer i butiken, i olika storlekar och färger.

Panséerna är köldtåliga och perfekta att pynta utsidan med,  nu inför påsken som kommer.
Och varför inte även pynta påsktårtan med blommor, visste du att Panséerna är ätbara?

Så här kanderar du blommor ...

Vispa äggvita, den behöver inte bli hård, då blir det bara svårare att pensla
Pensla varje blomma, på båda sidor.
Doppa dom sedan i socker.
Lägg dom på ett plåtpapper/smörpapper och låt stå i ca 10 timmar eller tills dom torkat helt.
När dom har torkat kan du förvara dom i en tät burk.

Att kandera kronblad eller hela blommor är ett gammalt sätt att bevara blommor för dekoration.
Det bevarar blomans arom och sockret framhäver också blommans smak.
Fler blommor som är ätbara och fina att kandera är tex Ros, Lavendel, Krasse, Viol, Tagetes och Rinblomma.

Lycka Till!

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0